Nu tycker Hallgren att omtanke är bra helt plötsligt

Lena Hallgren tycker helt plötsligt att det är omtanke som ska rädda Sverige. Hon säger att ”Omtanke är det som kommer att avgöra hur Sverige klarar coronaviruset.” Oj då. Hur kom man plötsligt på det här? För om man tänker efter, har Sverige verkligen uppmanat till omtanke? Eller ens visat omtanke?

Man har och säger nej till munskydd. Jovisst, avstånd kanske är ännu mer effektivt. Men ändå. Skulle inte uppmaningen att använda munskydd som en uppmaning att visa omtanke till varandra? Istället har Sverige och FHM utgått från en självisk linje. Om nu inte munskydd är ett fullgott skydd för dig själv så behöver du inte heller skydda andra. Allt har handlat om att vara sig själv nog, att tänka på sig själv, att utgå från sig själv och inte att utgå från omtanke.

Om du inte är sjuk nog så få du inte behandling. Sverige väntar till sista minut, tills du måste få sjukvård. I andra länder, främst i Östasien får du testa dig och läggas in om du är sjuk, även om du inte har akut andnöd. Här är man bara något besvärligt som bara tas om hand om det rä ett absolut måste. Man måste tjata sig till vård. Man känner sig inte välkommen till vården. ”Usch, nu är nån sjuk igen. Okej, vi måste väl ta hand om personen då.” Så känns det.

Dessutom har det varit ett helvete för många att ta sig till sjukhusen. Om man inte är tillräckligt sjuk så vänder ambulansen utan dig. Om man är sjuk så vill ingen taxi ta emot dig. Gissa vad man måste kämpa här för att få vård. Och socialminister Lena Hallberg har mage om att tala om omtanke. Det är direkt skrattretande. Hyckleri. Sverige har hela tiden väntat, väntat och gjort så lite som möjligt. Man vill inte lägga två strå i kors om det inte är absolut nödvändigt. Och därför har vi en situation med enormt många döda, främst äldre, som varken fick omtanke eller omsorg.

Omtanke? Vad har egentligen Lena Hallberg för bild av sig själv och av Sverige? Självgod, självbelåten står hon ovanpå berget av döda gamlingar och talar om omtanke. Patetiskt, skrattretande hyckleri. Det värsta är att hon verkligen verkar tro på det själv.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *