Wow – Dyra Starwars gubbar

Såna där Star Wars figurer är det nog många som har kvar, typ sparade i blandade lådor med en massa leksaker och skräp från barndomen. Men oj, vad dyra såna där Star Wars action figurer kan vara. Det är ju inte riktigt klokt.

Om du skulle vara lycklig nog att hitta nån sån där Star Wars figur, så var rädd om den. Och om du mot förmodan skulle hitta någon oöppnad i originalkartong, öppna den inte! Låt den vara kvar i kartongen. Dom är ju så klart dyrast då, oöppnade i bra skick.

 

Vlix från Star Wars Droids

Har ni hört det här, men det fanns faktiskt en serie Star Wars-figurer som hette Star Wars Droids, som bara gavs ut i Brazilian. Den dyraste av dom figurerna hette Vlix. Jag hade varken hört talas om serien eller figuren. Vlix kostar 55 tusen dollar, typ 400 tusen svenska kronor.

Många samlare upptäckte Vlix bara då när de gick tillbaka för att avsluta sina samlingar som vuxna. Men de saknade honom inte – han var ju aldrig tillgänglig. Åtminstone inte utanför Brasilien som sagt. Vlix var faktiskt tänkt att vara en del av en andra våg figurer tillägnad Droids animerade serie, men den avbröts innan den dök upp. Trots detta producerades Star Wars-figuren Vlix av den brasilianska distributören Glassite, vilket gjorde honom till en av de mest sällsynta och mest eftertraktade leksaker som knappt nån överhuvudtaget har hört talas om.

 

Dubbla teleskåp-lasersvärd dyrt och sällsynt

Både Darth Vader och Obi Wan ska vara sällsynta om de har dubbla teleskopsvärd. Detta innebär att svärdet dras ut en gång och sen kan en smalare del dras ut från den delen av svärdet som redan har dragits ut.

Jag hade båda två, fast jag tror det bara var enkla teleskopsvärd. Tror det. Annars skulle jag nog vara riktigt gråtfärdig, för en Darth Vader kostar typ mellan 550-600 tusen svenska kronor i en förseglad original förpackning. Den goda sidan vinner den här striden, för Obi Wan är ännu dyrare, faktiskt kan den gå över 650 tusen svenska kronor. Hu så hemskt. Summan är svindlande stor. Men det här är inte allt vad en Star Wars action figur kan kosta.

 

Raketskjutande Boba Fett slår t.o.m. fantasisummor

Har Boba Fett verkligen en raket på ryggen som kan skjutas upp? Konstigt. Trodde han skulle flyga med såna. Den här omåttligt populära karaktären som nästan gjort succé med nästan en baby Yoda är också den mest dyra av alla Star Wars figurer, i iallafall i den här versionen.

Fast inte ens tillverkaren trodde på den. För den övergavs innan massproduktion och nådde aldrig butikerna. Trots detta cirkulerar ett par dussin exemplar, prototyper varav en del omålade. Om du nu skulle komma över en sån här på lagligt sätt genom att köpa av någon (alltså inte genom att lura till dig en av någon okunnig) måste du punga fram upp emot hela 1,5 miljoner svenska kronor. Har du nånsin hört på maken vilken dyr Star Wars action figur? Eller dyr leksak överhuvudtaget?

Tips: Kolla fler hemska priser på dyra Wars-gubbar här

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *